Landsskuet i Herning fandt Danmarks flotteste husdyr på dyrskuet, der blev besøgt af 50.700 gæster.

Der er ikke ret mange rødbrogede malkekøer i Danmark, men landets smukkeste ko er ikke desto mindre netop rød-hvid. Det stod klart lørdag, da Landsskuet i Herning kårede de bedste dyr på tværs af de mange kvægracer.

Danmarks Smukkeste Malkeko 2018 blev en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev, mens en sortbroget holstein-kvie fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev Miss Teen. De to malkekøer sejrede i de afsluttende finaler på Landsskuets kvægkonkurrencer lørdag eftermiddag og fik både krans, mavebånd og champagne. Premier Is supplerede som sponsor af begge konkurrencer med både pengepræmier og statuetter.

Kødkvæg og heste
Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.
En jydsk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.

Se alle ærespræmier til kvæg, heste, får, geder og kaniner

Publikumsfremgang
Landsskuet blev holdt i fint sommervejr for både dyr, udstillere og gæster. Samlet besøgte 50.700 gæster det landsdækkende dyrskue, der varede i tre dage.

“Det er en fremgang på over 4000 i forhold til sidste år, så vi er særdeles godt tilfredse med årets arrangement, hvor vi blandt andet havde flere hesteaktiviteter. Vi har samtidigt tiltrukket nye udstillere af maskiner og produkter, ligesom vi hele tiden udvikler Landsskuet som formidler af det moderne landbrug til forbrugerne”, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Billeder
Foto fra de seks nævnte, mest prestigefyldte kvæg- og hestekonkurrencer på tværs af racer kan  downloades i høj opløsning på Flickr

Flickr er der flere billeder fra kvægkonkurrencerne. Man er også velkommen til at dele foto og opslag fra Landsskuets facebookside hvor der er mange flere billeder og videoklip samt link til medieomtale.

Share This: