Landsskuet – dyrskuet i Herning blev etableret i 1992 som afløser for det historiske Ungskuet. Herunder beskriver vi år for år nogle af Landsskuets højdepunkter:

2020: Corona-virus fører til aflysning af Landsskuet

For anden gang i dyrskuets historie bliver Landsskuet aflyst af en smitsom sygdom. Første gang var i 2001, hvor frygten for at få mund- og klovsyge til Danmark førte til aflysning af stort set alle dyrskuer i Danmark. Kvægsygdommen bluetongue forhindrede også kvæg fra den nordlige del af Jylland i at deltage i 2008, ligesom fugleinfluenza aflyste fjerkræudstillingen i 2006. Og i 2017 påvirkede en virus-sygdom blandt kaniner udstillingen af avlskaniner.
I 2020 er dog første gang, at det er hensynet til Landsskuets udstillere og gæster, der i lighed med landets øvrige dyrskuer fører til aflysning af hele arrangementet. Det sker den 6. april, da statsminister Mette Frederiksen i forbindelse med corona-krisen forlænger forbuddet mod store forsamlinger til og med august.
Landsskuets formand Kristian Gade respekterer fuldt ud, at corona-virussen lukker dyrskuerne:
“Vi er jo heller ikke interesseret i, at den skal sprede sig. Så må det her være vores bidrag. Det her er ikke noget, der slår Landsskuet ud. Vi glæder os helt vildt til Landskuet 2021, hvor vi vil lave et superskue”.
Aflysningen af Landsskuet betyder blandt andet, at helt nye hestestalde må stå tomme, og at en fejring af Landsskuenaturens 25 års jubilæum må udsættes.

2019: Ny fødevareudstilling samt besøg af garderhusarer og minister

Landsskuet sætter rekord med 370 tilmeldte avlsheste, hvilket uden sammenligning gør udstillingen til landets største dyrskue for heste. Blandt de 24 hesteracer er det især de større heste som Jydske Heste, Dansk Varmblod og Knabstrupper, der stiller med flere heste. De legendariske Jydske Heste, der altid har haft en særlig rolle på Landsskuepladsen som den nationale trækhest, bliver igen antalsmæssigt største race med hele 47 dyr.
Udover avlsheste fik Landsskuet besøg af Gardehusarregimentets hesteeskadron på åbningsdagen, ligesom der under hele skuet også var deltagelse af heste, der medvirker i de store dyrskueshow og Dansk Ride Forbunds landsdelsmesterskaber. Kødkvægsracen Hereford fejrede raceforeningens 50 års jubilæum ved at samle hele 78 repræsentanter.
En sortbroget ko fra Raunhøj Dairy ved Hjortshøj blev kåret som Danmarks Smukkeste Malkeko, mens landets bedste kvie blev en jerseykvie fra Jørn Mikkelsen i Hinnerup. I Store Ring vandt Limousiner fra Brørup konkurrencerne om både bedste hundyr og handyr på tværs af de 16 kødkvægracer. Koen er fra Egsgaard Limousine, mens tyren er fra Bøgely Limousine. Fødevareudstillingen vokser ud af det store cirkustelt og flyttes under den nye titel ’Fødevarer i naturen’ til de grønne omgivelser i den blomstrende have- og naturudstilling.
Den nye fødevareminister Mogens Jensen holder åbningstalen og bydes velkommen til Landsskuepladsen af Landsskuets formand, Kristian Gade:
”Du oplever her mennesker, der brænder for det, de arbejder med, ja arbejde, hobby og fritid forenes ofte til en livsstil til gavn for hele familien Danmark i form af arbejdspladser, valutaindtjening og dermed skattekroner til fælles velfærd. Samt bosætning og bidrag med aktivitet i de tyndtbefolkede områder”.

2018: Vikingesang, chinchilla og grillforbud

Med tilmelding af over 700 malkekøer og over 500 heste stod dyrene igen i kø. Blandt kødkvæget var der 15 racer repræsenteret, idet Landsskuet for første gang kunne vise en ko med kalv af racen Texas Longhorn.
De mange heste på Landsskuepladsen er også et broget skue, idet der er tilmeldt heste fra 23 racer. Dansk Islandshesteforening fejrer 50 års jubilæum ved for første gang at være den klart største race, når det gælder antallet af dyr. 51 er tilmeldt bedømmelsen, og endnu flere kom til Herning, da de islandske heste sammen med Melodi Grand Prix-vikingen Rasmussen åbnede det store hesteshow fredag eftermiddag.
Fremgangen i antallet af heste skyldes også, at Landsskuet har indledt et samarbejde med Dansk Ride Forbund, der afvikler sine landsdelsfinaler i forskellige ride-discipliner på Landsskuepladsen. Fårestalden byder for første gang velkommen til en repræsentant for den historiske race Ertebølle, der stammer fra Vesthimmerland, og som noget nyt kan gæsterne på Landsskuets Barselsgang møde det lille pelsdyr chinchilla, der vises frem ved siden af nyudklækkede kyllinger, pattegrise og klappekalve.
Danmarks Smukkeste Malkeko blev en rødbroget holstein-ko fra Asger Kappel i Fjerritslev, mens en sortbroget holstein-kvie fra Tøvestensgaarden ved Slagelse blev Miss Teen. Blandt kødkvæget blev den bedste ko på tværs af de mange kødkvægracer en hereford-ko fra Bent Sørensen ved Hovedgård, mens den bedste tyr var en charolais fra Pallas Charolais ved Bindslev.
En jydsk hest fra Rasmus Bendixen, Farsø, blev kåret som bedste tre års hoppe på tværs af racerne, mens en fjordhingst fra Preben Olesen, Dronninglund, blev bedste hingst.
Sommeren 2018 var lang, tør og varm, så et afbrændingsforbud forbyder brugen af grill på Landsskuepladsen og campingpladsen. Under Landsskuet er det fint sommervejr med et samlet besøgstal på 50.700 gæster.

2017: Jubilæum med rekordtilmelding af dyr – og tilfredse gæster

Landsskuet fejrer 25 års jubilæum med en fyldt Landsskueplads og fyldte stalde. Jubilæet markeres blandt andet med et stort jubilæumstillæg til Landbrugsavisen, ny hjemmeside samt en særlig jubilæums-hjemmeside med Landsskuets historie.
Med i alt 2700 dyr i staldene sætter det landsdækkende dyrskue rekord i antallet af dyr.
”En del af forklaringen er, at vi i år har en række hunde-aktiviteter, som især lørdag tiltrækker op mod 200 hunde, men der er også flere kvæg, heste og får end sidste år. Det er en fantastisk opbakning fra husdyrholderne i vores jubilæumsår og vidner om en fortsat enorm lyst til at udstille, konkurrere og bo sammen i tre dage”, siger Mads Fjordside, Landsskuets daglige leder.
Også i hestestaldene er Landsskuet Danmarks største dyrskue, når der tælles udstillede dyr. Samlet stiller de 26 racer med 350 heste, hvilket er det højeste antal i mange år. En virus-sygdom blandt kaniner påvirker udstillingen af avlskaniner.
Danmarksmesterskaberne i hø – opfundet af kokken Claus Meyer, ’tv-bonderøven’ Frank Erichsen og Økologisk Landsforening tilbage i 2011 – genopstår på Landsskuet efter to års dvale.
Ismejeriet Mejerigaarden sponserer for første gang en stor pengepræmie til malkekøernes finale. Danmarks Smukkeste Malkeko er en sortbroget Holstein fra Stortoft Holstein i Henne, der også har en Dansk Rød Holstein med i finalen. Landsskuet kårer desuden for første gang den bedste kvie på tværs af malkeracerne; Miss Teen. Her vandt den sortbrogede fra Bathau Holstein i Tjele.
Med vekslende vejr og lidt færre besøg af institutionsbørn slutter det samlede besøgstal over de tre dage på 46.537. Et tal der er markant over besøgstallet i de første mange år. En publikumsundersøgelse viser, at 84 procent af gæsterne angiver, at de har fået meget eller en del ud af at besøge Landsskuet, og 98 procent angiver, at de helt sikkert eller sandsynligvis vil besøge Landsskuet igen.

2016: Landsskue-dyr på frimærker, australske bøffer og hamstere

PostNord beslutter at udgive en frimærke-serie med danske husdyr fra dyrskuerne. Danmarks Smukkeste Malkeko fra Landsskuet 2014 – en rødbroget holstein fra Martin Christensen i Sunds – og Shropshire-vædderen Bob fra Brian V. Lundgaard i Bramming, der i sin tid blev kåret som den bedste 1-årige vædder på tværs af racer, gæsteoptræder derfor på årets skue i en særlig postudstilling.
Her kan årets 49.626 gæster sammenligne præmie-dyrene med de otte kroners-frimærker, som de har stået model til. På skuets posttorv kan frimærkesamlere og andre interesserede desuden fordybe sig i husdyrenes og dyrskuernes historie. Fortalt gennem breve, frimærker, postkort og stempler.
I dyreudstillingen sætter antallet af kødkvægsracer rekord med 15 forskellige, idet den nye, australske race Murray Grey for første gang udstilles.
Og i smådyrsstaldene udvides paletten af dyrearter med en præsentation af hamstere. En af de nyheder, som man kan opleve over hele landet, idet alle TV 2-regioner sender live fra Landsskuet hele torsdagen.

2015: Kvie sælges for 127.000 kroner, DM i Græsensilage og får

Landsskuets forgænger – Ungskuet – har historisk set været stedet, hvor landmænd handlede dyr med hinanden. Den tradition er i en ny form vendt tilbage på Landsskuet de seneste år, hvor Limousineforeningen med succes holder avlsdyrauktionen.
I forbindelse med raceforeningens 40 års jubilæum og et europæisk træf for kolleger gør Dansk Simmental det samme – og en skotsk Simmental-avler kan rejse hjem med en dansk kvie fra Simmental-udstillingen, der er ekstraordinær stor i anledning af jubilæet. Pris: 127.000 kroner.
“Det var ikke nogen nem handel. Vi diskuterede prisen fra torsdag og helt indtil lørdag middag, inden handlen faldt i hak”, siger køberen Iain Green. Sælger er Lykke Simmental i Aalestrup.
Med rådgivningsselskabet Heden & Fjorden som primus motor får Landsskuet en ny konkurrence, hvor landmænd fra hele landet deltager i en grovfoder-dyst om produktion af Danmarks bedste græsensilage. Førstepræmien er en rejse for to til dyrskuet World Dairy Expo i USA.
I fåreudstillingen sætter antallet af racer rekord med 17 forskellige får.

2014: Publikumstallet sætter rekord – dyr og maskiner trækker

53.428. Så mange besøger i løbet af de tre dyrskuedage Landsskuet 2014, som slår den hidtidige publikumsrekord fra 2012 med 2683 gæster.
Fremgangen skyldes især en markant stigning i besøgstallet fredag, der traditionelt er ‘den mindste dag’, men glimrende sommervejr, en gentagelse af DM i Hø samt nye arrangementer som startsted for cykelløbet Team Rynkeby og Fredagsbar med De Unge Landmænd har utvivlsomt en del af æren.
De mange gæster besøger en landsskueplads, hvor antallet af udstillede dyr fortsat er stigende, selvom kravene til køernes sundhedsniveau er strammet op. Og hvor maskinudstillerne igen mærker optimisme efter nogle kriseår i landbruget.
“Landbruget er begyndt at investere igen, og vi får afsluttet nogle handler hernede. Men det er også et vigtigt udstillingsvindue for os og landbruget. Både som fagmesse for landmænd og en god mulighed for andre folk at indblik i, hvordan landbruget fungerer”, siger maskinhandler Lars D. Nielsen, Holstebro.

2013: Statsministeren på besøg – ny ledelse

Den socialdemokratiske partileder Helle Thorning-Schmidt bliver den første statsminister, der besøger Landsskuet. Det sker om fredagen, hvor æresgæsten også indvier det nye Landsskuespor med aktiviteter og informationer i Landsskuenaturen.
Helle Thorning-Schmidt er begejstret for at være til stede blandt de mange land-interesserede børn og voksne. “Landbruget er en stor del af, hvad vi spiser hver dag, og hvad vi sælger til resten af verden. Landbruget fylder meget i vores identitet, derfor synes jeg, at det er spændende at være her i dag”, siger hun.
Statsministeren modtages i Herning af Landsskuets nye formand, Kristian Gade. Han har overtaget posten fra Peder Laustsen, som har været formand siden 2010.
På årets skue skal Kristian Gade også tage afsked med Niels Kristian Fruergaard som skuets daglige leder. Han går på pension fra direktørjobbet i VikingDanmark, der har været sekretariat i alle årene: “Han har været Landsskuets allestedsnærværende drivkraft siden dyrskuets etablering i 1992 som arvtager til Ungskuet”.
Mads Fjordside bliver ny daglig leder.

2012: Publikumsrekord i duft af hø, Limousiner og katte

Flere års udvikling af nye aktiviteter giver sammen med en målrettet markedsføring overfor børnefamilier et rekordstort antal besøgende på Landsskuet 2012, der passerer den magiske grænse på 50.000 gæster, som man har stræbt efter i flere år.
Nye tiltag som samling af hesteaktiviteter under titlen Heste For Alle, Økologisk Landsforenings DM i Hø med ‘bonderøven’ Frank Erichsen samt fødevare- og haveudstilling trækker også flere besøgende.
Udstillingen af Limousine-kødkvæg fordobles til hele 209 dyr i anledning af racens verdenskongres i Danmark, der blandt andet byder på auktion over avlsdyr i Hal Q.
Også katteudstillingen trækker udenlandske gæster til Herning, hvor der på finaledagen lørdag som noget nyt holdes en international konkurrence.
Det betyder, at Landsskuet for første gang har dyr fra udlandet med i udstillingen, idet racekatte fra hele Europa tager turen til Landskuepladsen for at blive bedømt.


2011: Kvægavlernes rekordår – stop i Herning gav gevinst

De usædvanlige resultater står i kø ved årets kvægkonkurrencer. Torben Kragh fra Stortoft Holstein i Varde vinder således som den første nogensinde ‘The Double’, da hans malkekøer tager førstepladserne i besætningskonkurrencerne for både sort- og rødbrogede holstein. Og en ko fra Per Therkildsen, Raunhøj Holstein i Spørring, skriver sig ind i historiebøgerne, da den bliver kåret til Miss Holstein for fjerde gang.
Fire gange er også antallet af titler for bedste hundyr på tværs af kødkvægracerne, som Simmentaler-avleren Kim Lykkegaard Andersen har hentet på skuet. Denne gang tilmed med den samme ko, som vandt i 2010 – og som holder sig i den absolutte top.
Vinderen blandt tyrene er også bemærkelsesværdig, idet den muskuløse race Piemontese for anden gang indenfor for få år formår at sætte langt talstærkere racer til vægs i Interbreed-konkurrencen. Tyren fra Kent Heino Falk i Ribe er kun udstillet i Herning, fordi det passer godt med videretransport til en ny ejer på Sjælland.
I og ved Landsskuenaturen præsenteres som noget nyt bisoner og markrobotter.

2010: Dansende gravkøer, katte og nye kødkvægracer

2010 bliver endnu et varmt år på Landsskuepladsen, og der sendes bud til isværket i fiskerbyen Thyborøn, hvorfra en lastbil ankommer med is til afkøling af børn blandt publikum. Imens sveder deltagerne ved DM i hegnsopsætning under den bragende sol.
I maskinudstillingen imponerer importøren af JCB-entreprenørmaskiner med et engelsk show-team, der optræder med dansende gravemaskiner og viser forskellige tricks med de tonstunge maskiner.
Interessen for kødssorteret tyresæd og krydsninger mellem kød- og malkekvæg kan mærkes i kvægudstillingen, hvor antallet af kødkvægracer slår rekord med 16 forskellige.
Landsskuet byder velkommen til den lille, sydtyske race Hinterwälder og kan som det første dyrskue i Danmark vise publikum et eksemplar af den eksklusive, japanske kødkvægrace, Wagyu. Fødevareminister Henrik Høegh får en smagsprøve på det dyre kobekød.
I kvægstaldene har både Landsskuets eget ismejeri og en udstilling af racekatte premiere. Begge dele bliver med det samme en publikumssucces.


2009: Hedebølge, store bøffer og fest for franske racer

Med temperaturer op omkring de 30 grader alle tre dage bliver Landsskuet 2009 det varmeste nogensinde. Der er utroligt varmt i staldene.
“Vandforbruget til både dyr og mennesker var stort, men det tre dage lange arrangement blev afviklet uden alvorlige uheld. Vi beviste, at man selv under høje temperaturer kan samle og håndtere over 2400 dyr på Landsskuepladsen. Varmen gjorde, at publikumstallet blev lidt mindre end ventet, men vi betragter de i alt 40.579 gæster som tilfredsstillende efter omstændighederne”, siger Andreas Bjerregaard, Landsskuets formand.
Årets kødkvægudstilling er domineret af de to lyse, franske racer – Blonde d’Aquitaine og Charolais – der fejrer henholdsvis 25 og 50 års jubilæum i Danmark og derfor har gjort ekstra meget ud af udstillingen på Landsskuet.
Det gør have- og naturudstillingen også med en konkurrence mellem såkaldte showhaver og etablering af en vinmark i Landsskuenaturen.


2008: Prins, bluetongue, søndag samt suveræn jersey-ko

Landbrugs-prinsen Joachim kaster royal glans over åbningen af Landsskuet 2008, hvor han er inviteret som æresgæst til Hereford-racens verdenskongres.
Kvægsygdommen bluetongue har delt Jylland i to zoner, og mange nordjyske kreaturer kan derfor ikke deltage i årets skue. Herefordforeningen viser alligevel de internationale gæster en imponerende udstilling, idet de nordjyske dyr efter Landsskuet sendes på ferie i det sydlige Jylland.
Carsten Port fra Sønderjylland bliver så ubetinget den kvægavler, der har flest dyr med på Landsskuepladsen. Udover egne køer i konkurrencerne udlåner han nemlig også 35 malkekøer til en midlertidig løsdriftsstald, hvor malkemaskinefirmaet SAC viser, hvordan en malkerobot fungerer.
Landsskuet forsøger sig for første gang med søndagsåbent, men det er kun godt en fjerdedel af årets 43.609 gæster, der tager imod dét tilbud.
Finaledagen søndag slutter dog glimrende for en jerseyko fra Uffe Gottschalk ved Vonge, da koen med topkarakterer fra alle dommere vinder titlen som Danmarks Smukkeste Malkeko.


2007: 100 års jubilæum som mødested med flere dyr end i 1907

Med blandt andet et historisk dyrskueshow, entrépriser på niveau med 1907 og Ungskuets originale tællemaskiner ved indgangen markerer Landsskuet i 2007, at Herning i 100 år har været landbrugets mødested.
Byens borgmester, Lars Krarup, takker i sin åbningstale landbruget for i sin tid at placere Ungskuet i Herning:
“Det var ved den lejlighed, at byen fik sit ry for at kunne håndtere store arrangementer, og i dag har vi så Nordeuropas største messehal, og Nordeuropas største skue for dyr, som er en vigtig international begivenhed”, fastslår Lars Krarup.
Da Hedens Hovedstad dengang for første gang lagde jord til Ungskuet slog dyreudstillingen alle rekorder med 2400 dyr. Dét tal overgår årets landsskue med 100 dyr, da især malkekvæget går markant frem. Både de røde køer og holstein-racerne er nemlig værter for internationale gæster i forbindelse med henholdsvis en verdenskongres og en europæisk kongres.
En af årets nyheder er Barselsgangen med dyrebørn.


2006: Merrild takker af som formand – Bjerregaard ny formand

Formand for Landsskuet siden 1992, Martin Merrild, forlader i forbindelse med dyrskuet formandsposten. Han er valgt som borgmester i den nye Struer Kommune og har derfor trukket sig fra de fleste af sine tillidsposter i landbruget.
Han får under åbningsfrokosten en Simmertaler-kalv i afskedsgave og betegner ved lukketid lørdag årets landsskue som det bedste nogensinde:
“Det har været utroligt rart, at mit sidste landsskue er lykkedes så godt. Det viser, at den vision, som vi havde for 14 år siden, er opfyldt med faglighed i højsædet, flere oplevelser og appel til et bredt publikum. De nye tiltag har relevant for både folk i byen og den traditionelle landmand”, siger Martin Merrild.
Jyske Landboforeninger vælger i stedet landboforeningsformand Andreas Bjerregaard som ny repræsentant i Landsskuets bestyrelse, hvor han også bliver formand.
Blandt årets nyheder er en fødevareudstilling under titlen ‘Danmarks Spisekammer’, og i 4H’s sommerlejr for skolefritidsordninger vokser antallet af børn til over 400. Fugleinfluenza aflyser fjerkræudstillingen.


2005: Landsskuenaturen blomstrer – flere heste

I bestræbelserne på at vise endnu flere sider af livet på landet udvider Landsskuenaturen i forbindelse med sit 10 års jubilæum med en stor haveudstilling i samarbejde med specialklubber og planteskoler.
Det er også i Landsskuenaturen, at grisevæddeløb hurtigt vokser sig til at være en publikumssucces. En nyhed i programmet er modeshow, hvor en kendt buntmager viser pelsmode ved siden af de nyeste ATV’ere og opvisninger med trailersprøjter blandt markmaskinerne.
En gentagelse af sidste år DM i westernridning betyder, at der må lejes ekstra hestestalde, da avlsudstillingen af heste samtidigt er i markant fremgang. Medregnet showheste er der næsten 400 heste på pladsen.
“Hesteudstillingen slår alle rekorder, hvilket givet er et resultat af den større opbakning, som alle avlsforbund viser Landsskuet”, siger sekretær N. K. Fruergaard.
Nyheden i kvægstaldene er en krydsningsudstilling, idet man erkender, at kravet om renracede dyr ikke længere er dækkende for kvægavlernes interesser. I Interbreed-konkurrencen vinder en Piemontese-tyr overraskende.

2004: Simmentalere, nye aktiviteter og DM for cowboys

En af landsskuehistoriens største fremgange i antal dyr fra en bestemt race er kødkvægracens Simmentalers opbakning til Landsskuet 2004: Med hele 169 racerepræsentanter sikrer Simmental, at kødkvæg udgjorde mere end en fjerdedel af alle dyr på Landsskuepladsen.
Anledningen er racens verdenskongres, der holdes i Danmark og med Landsskuet som omdrejningspunkt for blandt andet championat-konkurrence og festmiddag for de mange udenlandske gæster.
Udviklingen af aktiviteterne på Landsskuepladsen giver også anledning til en stribe nyheder i programmet: Herning bliver for første gang hjemsted for DM i cattle- og team penning; med andre ord cowboy-mesterskaberne i håndtering af kvæg fra hest på en specialindrettet westernbane.
I maskin- og produktudstillingen har konkurrencen om Landsskuets Nyhedspris premiere. Og for at give bybefolkningen et indblik i moderne svineproduktion viser dyrskuet en faresti med so og smågrise. En publikumsmagnet er seniorlandmændenes vellykkede forsøg på at dyrke kartofler ved at putte blot skræller i jorden.


2003: Teenager med natur, pariserhjul og tilfredse gæster

Formand for Mejeriforeningen, Kaj Ole Pedersen, konstaterer i sin åbningstale, at Landsskuet nærmer sig den problemfyldte teenager-alder:
“Men som en af fædrene til ‘barnet’ er jeg ganske fortrøstningsfuld. Jeg synes, at det har udviklet sig godt, og det viser kun tegn i den gode retning. Jeg er overbevist om, at det holder ved, så vi til sin tid kan ønske tillykke med 25 år”.
Arrangørerne er klar over, at et moderne dyrskue ikke kun skal være tilrettelagt for den professionelle landmand. Pariserhjul og en markant udbygning af den permanente Landsskuenatur med en poppelallé og et halmhus er nogle af årets konkrete tiltag.
En spørgeundersøgelse, der sammenligner med de store, regionale skuer i Roskilde og Odense, viser da også, at Landsskuet rammer både by- og land-publikummet ganske godt. Det er i Herning, at man finder de yngste og mest tilfredse gæster, og skuet vurderes at have en mere faglig profil end de to andre.
Politiet er også tilfredse: En storstilet kontrol af dyretransporterne til Landsskuepladsen afslører kun bagateller.


2002: Jersey-køer solgt ved aftenfest og fokus på livet på landet

Der er jerseykøer på scenen og embryoner under hammeren for samlet 110.000 kroner, da Dansk Jersey holder aftenfest i det store dyrskuetelt på Landsskuet i 2002.
Halvdelen af de 400 gæster er deltagere i Jersey-avlernes verdenskongres, og nogle af de internationale deltagere får dansk kvæg-genetik med sig hjem som souvenir fra Herning.
Ved lørdagens finale er det dog en rød ko fra Ernst Leif Nørgaard i Viborg, der vinder titlen som Danmarks Smukkeste Malkeko. Hos kødkvæget snupper to limousineavlere, Jesper Kragelund og Kirsten Levinsen, Interbreed-sejrene på tværs af racer hos henholdsvis tyrene og køerne.
Aflysningen af skuet i 2001 ser ikke ud til at påvirke publikumsinteressen. Tværtimod kan en meget tilfreds formand Martin Merrild notere sig det næstbedste besøgstal i Landsskuets historie: 40.270 gæster.