Under en bragende blå himmel åbnede dette års landskue med taler og ros til danske landmænd.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn talte først, da Landskuet 2022 officielt blev åbnet.
– Landsskuet er folkelighed og mangfoldighed, sagde ministeren blandt andet.
Den officielle åbning fandt sted klokken 12.00, men da var pladsen allerede pulserende. Rasmus Prehn kunne fornemme det hele en lille smule fra oven. Traditionen tro ankom han i hestevogn. I vognen var også blandt andre formand for Landbrug & Fødevarer Søren Søndergaard.
Fra talerstolen henvendte Rasmus Prehn sig direkte til de danske landmænd.
– I er en del af løsningen, når det handler om klima og miljø, sagde Rasmus Prehn og fortsatte:
I er verdensmestre i at lave forbedringer. Det er intet mindre end imponerende, og vi skal blive ved med at være ”best in class”.
Midt i en forandringstid
I Store Ring lige foran talerstolen stod både køer og heste, der allerede var blevet præmieret. Ved dyrenes side stod de stolte udstillere.
– Og det der med at gå rundt på et dyrskue mellem mennesker og dyr – det er noget helt særligt. Jeg kan huske dyrskuerne fra dengang, jeg var knægt. Jeg var afsted hvert år med min far her i Herning. Det var stort, for det lokale dyrskue er en vigtig begivenhed i enhver landmandsfamilies årshjul. Og i dag er det mig, der er afsted med min familie, sagde Søren Søndergaard.
Bagefter skuede formanden frem.
– Vi står midt i en forandringstid. Vi kommer fra et godt udgangspunkt, fordi vi altid har været dygtige til at udvikle vores erhverv. Men vi skal videre, og det komme vi kun, hvis vi stræber efter at blive de bedste.
Kort efter var Landsskuet 2022 blevet erklæret for åbent, og det var det tid til Landsskuefrokost, hvor fødevareministeren i øvrigt også deltog.

Share This: