Danmarks største dyrskue samler igen 2600 husdyr i Herning den 5.-7. juli

Malkekøer og heste fra hele landet fylder godt, når Danmarks allerbedste husdyr den 5.-7. juli samles til Landsskuet i Herning. Faktisk er antallet af både malkekøer og heste det højeste i de seneste fem år.

”Tilmeldingen af over 700 malkekøer og over 500 heste vidner om, at mange fortsat har lyst til at mødes med andre avlere for at konkurrere om hæder og nyde det sociale samvær om interessen for husdyrene. Landsskuet er det store, landsdækkende dyrskue med i alt cirka 2600 dyr, så der er udsigt til hård konkurrence, når vi kårer både Danmarks Smukkeste Malkeko og de bedste heste på tværs af racer”, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Fremgangen i antallet af malkekøer skyldes de sort- og rødbrogede holstein, der i år stiller med imponerende 438 dyr mod 363 sidste år, mens de røde RDM og gule Jersey er på niveau med tidligere.

Kødkvægudstillerne kommer med lidt færre dyr, men øger til gengæld antallet af racer til 15, idet Landsskuet for første gang kan vise en ko med kalv af racen Texas Longhorn.

Landsdelsfinaler i ridning
De mange heste på Landsskuepladsen er også et broget skue, idet der er tilmeldt heste fra 23 racer. Dansk Islandshesteforening fejrer 50 års jubilæum ved for første gang at være den klart største race, når det gælder antallet af dyr. 51 er tilmeldt bedømmelsen torsdag, og endnu flere kommer til Herning, når de islandske heste sammen med Grand Prix-vikingen Rasmussen åbner det store hesteshow fredag eftermiddag.

”Fremgangen i antallet af heste skyldes også, at Landsskuet har indledt et samarbejde med Dansk Ride Forbund, der afvikler sine landsdelsfinaler i forskellige ride-discipliner på Landsskuepladsen. Vi byder derfor på masser af oplevelser med heste alle tre dage”, siger Mads Fjordside.

Ertebølle-får og chinchillaer
Antallet af får og geder er lidt lavere end tidligere, men fårestalden byder for første gang velkommen til en repræsentant for den historiske race Ertebølle, der stammer fra Vesthimmerland.

Blandt de mindre husdyr er der igen masser af kaniner, fjerkræ og katte. Som noget nyt kan gæsterne på Landsskuets Barselsgang møde det lille pelsdyr chinchilla, der vises frem ved siden af nyudklækkede kyllinger, pattegrise og klappekalve.

Præcisionslandbrug
Mellem de mange husdyr er alle hjørner af Landsskuepladsen fyldt med udstillere af maskiner og produkter til landbruget og livet på landet. Fra store maskiner over et væld af fødevarer til smukke blomster samt inspiration til oplevelser med udeliv og natur.

”Vi viser blandt andet, hvor højteknologisk og præcist fremtidens landbrugsmaskiner arbejder. Midt på Landsskuepladsen har vi for eksempel tilsået et areal, hvor det illustreres, hvordan en sprøjte kan fordele pesticider for få centimeters nøjagtighed”, siger Mads Fjordside.

Billedtekst:
Køer fra holstein-besætningen Bjerregaard i Stauning ved Ringkøbing Fjord er på vej til Landsskuet den 5.-7. juli, hvor de bringer antallet af malkekøer på over 700. (Foto: Erik Poulsen)

Yderligere oplysninger:
Mads Fjordside, daglig leder, Landsskuet, tlf. 4074 3481

Oversigt over tilmeldte dyr – Landsskuet 2018

Share This: