Landsskuets Nyhedspris uddeles i samarbejde med Maskinbladet. Landsskuets Nyhedspris tildeles tre stande i maskin- og produktudstillingen, som en dommerkomité med aktive landmænd og en maskinkyndig journalist fra Maskinbladet har vurderet til at have størst aktuel nyhedsværdi for landmænd.

Det er stande, hvor landmanden har lyst til at høre nærmere om produkterne, ligesom han vil anbefale andre at besøge den. Kriterier som arbejdsmiljø- og sikkerhed, brugervenlighed samt økonomi for brugeren spiller også ind på bedømmelsen.

Guld-, sølv- og bronze-diplomer uddeles i forbindelse med den officielle åbning af Landsskuet i Store Ring torsdag den 30. juni 2022.

Tilmelding til konkurrencen i 2022 kan ske på info@landsskuet.dk eller tlf. 8728 2020. Vi modtager også meget gerne informationer om nyheden på forhånd.

Landsskuets Nyhedspris har traditionelt stor pressebevågenhed, hvorfor der torsdag eftermiddag kan arrangeres pressefotografering på de tre stande med medvirken af blandt andet Landsskuets formand.

Priserne tilfaldt under Landsskuet 2019 følgende udstillere:

GULD: Pomi for et Roll-On koncept, som er hurtigt og sikkert til fastspænding af halmballer på både lastbil og halmvogne til traktorer. Konceptet sikrer, at alle halmlæs ikke bare fastspændes forsvarligt, men også reducerer halmspild under transporten. Det gør det ikke bare hurtigt at spænde halmlæsset fast; det reducerer også brændstofforbruget. Konceptet slår også et godt slag for trafiksikkerhed og forbedrer landbrugets image overfor de øvrige trafikanter.

SØLV: vestjysk for SystemSyre Plus luminometer, som er en håndholdt kontrolmåler af rengøringen. Maskinen kan bruges generelt i landbruget og er meget enkelt at bruge.
Måleren kan på ultrakort tid give svar på renheden. Hygiejne og renhed er afgørende for produktion i landbruget og skal derfor tages meget alvorligt.

BRONZE: Boost Agro – GST Danmark for Biostar, der er en stjernerenser med enorm kapacitet i den nye 12 meter version, som arbejder bedst med hastigheder over 15 kilometer i timen og dermed kapacitet på over 20 hektar i timen. Redskabet kan køre i alle voksende afgrøder, lige fra korn i 10 centimers højde til majs og kartofler. Renseren kan bruges flere gange i afgrøden uden at gå på kompromis med udbyttetabet. Desuden kan renseren udbygges med frøkasse til både udlæg i majs og såning af efterafgrøder i høst. Dermed kan maskinen bruges i en meget stor del af året.

10 udstillere med i alt 17 produkter deltog i årets konkurrence.

Share This: