Landsskuets have- og naturudstilling har sit udspring i Landsskuenaturen, der er et permanent naturområde på Landsskuepladsen.  Det ligger ud mod Messevej med beplantninger, hegn, pilestykke, en lille sø samt et spor i landskabet.

Der er opført forskellige huse med et grønt image – brændetemplet, halmhuset, poppelhuset og et par kreative lysthuse. Området er en fredfyldt oase, hvor publikum kan slappe af og selv midt under Landsskuet har gode chancer for at opleve vildt- og fugleliv.

I Landsskuenaturen kan gæsterne under Landsskuet møde en lang række friluftsaktiviteter, som arrangeres af jægere, biavlere, Natur&Ungdom, 4H samt andre udstillere. Jægerne viser for eksempel, hvordan de parterer et stykke vildt, mens Natur & Ungdom inviterer børn til at lave mad over bål eller fange smådyr i vandhullet.

I tilknytning til Landsskuenaturen er der under Landsskuet en blomstrende haveudstilling. Den viser havemiljøer fra den vilde blomstereng over samlerhaven til biohaven med plads til både høns og kaniner.

En lang række specialklubber, planteskoler og leverandører af udstyr til havelivet bidrager til haveudstillingen, som hvert år opbygges flere måneder i forvejen for at være en inspirationskilde i fuldt flor, når Landsskuet åbner.

Have- og naturudstillingen byder alle dage på masser af muligheder for at få ideer og rådgivning til egen have og naturarealer.

Koordinator: Anne Mette Hjørnholm, tlf. 2287 4708, anne.mette@hjornholm.dk

Share This: